Innenriks

Det norske koronapasset skjules etter anbefaling fra helsemyndighetene

Kontrollsiden for det nasjonale koronasertifikatet skjules fra og med torsdag klokka 14 etter anbefaling fra helsemyndighetene.

En mann snek seg unna med et koronasertifikat i Sandnes kommune uten å ta vaksinen. Nå øker kommunen sikkerheten på vaksinasjonssenteret. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Regjeringen understreker at EU-passet beholdes og fortsatt skal brukes på grensa, og at innenlandspasset kan komme tilbake, skriver Dagbladet.

– Den nasjonale kontrollsiden kan tas i bruk igjen på kort varsel, dersom det for eksempel skulle bli aktuelt for kommuner å innføre bruk av koronasertifikatet lokalt, skriver regjeringen.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet (FHI) og Norsk Helsenett (NHN) anbefalte Helse- og omsorgsdepartementet å skjule det norske koronapasset.

Saken fortsetter under videoen

Etter gjenåpningen i Norge er det kun behov for EU-sertifikatet, og den nasjonale kontrollsiden har skapt forvirring. Politiet har rapportert om misforståelser ved grenseoverganger, og informasjonstelefonen om koronaviruset har også hatt stor pågang av henvendelser om bruk av det nasjonale sertifikatet og misforståelser med EU-sertifikatet, ifølge helsemyndighetene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen