Innenriks

Drapssiktede i Asker samtykker til varetektsfengsling

Mannen som fredag ble drept i Åros i Asker, var en litauisk mann i 30-årene, opplyser politiet. Siktede i saken samtykker til fengsling mandag, men har ennå ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

En person døde etter knivstikking i Asker tidlig fredag ettermiddag. Siktede ble først pågrepet lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB

– Avhøret pågår nå, ellers er det ikke noe nytt i saken. Det er tidlig i etterforskningen, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til NTB søndag klokka 15.40.

Til Drammens Tidende opplyser Kirkhorn at den siktede har samtykket til varetektsfengsling mandag.

– Vi har allerede bedt om fengslingsmøte mandag, og i dag har han samtykket til dette, sier hun.

Det var fredag tidlig ettermiddag at en mann ble knivstukket utenfor en pizzarestaurant i Åros. En mann ble observert løpende fra stedet.

Søndag opplyser politiet til Budstikka at de har formelt identifisert den drepte mannen. Mannen var en litauisk statsborger i 30-årene.

Over et døgn senere ble en mann i 40-årene pågrepet. Han er også fra Litauen, og politiet har tidligere sagt at de mener det er en relasjon mellom de to mennene.

– Relasjonen mellom de to er et tema som vi jobber med, men vi har ikke noe mer konkret å si om det nå, sier Kirkhorn til NTB.

Den siktede har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, men har knyttet seg til hendelsen, ifølge politiet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen