Innenriks

Ekspolitiker drev eget selskap mens han mottok etterlønn fra Stortinget

Samtidig med at han drev eget rådgivningsselskap, skal avgått stortingsrepresentant fra Frp, Jan Arild Ellingsen, ha mottatt etterlønn fra Stortinget.

Stortinget vil undersøke om tidligere Frp-representant Jan Arild Ellingsen har brutt reglene for etterlønn i 2017 og 2018 etter at Dagens Næringsliv skriver at han etter valget drev et eget rådgivningsselskap. Avisen har sammenholdt selskapets inntekter og overskudd i den samme perioden som Ellingsen mottok 230.000 kroner i fratredelsesytelse og 590.000 kroner i etterlønn fra Stortinget.

Den tidligere stortingsrepresentanten hadde oppgitt at han var klar over reglene og at annen inntekt skulle innrapporteres, slik at riktig avkorting skulle foretas.

Saken fortsetter under videoen

Til avisen svarer Ellingsen at all nødvendig rapportering til Stortinget er gjort, og avviser å svare på ytterligere spørsmål. Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier de nå vil gjennomgå saken opp mot regelverket. Hun opplyser at Ellingsen ikke har rapportert noe om rådgivningsselskapet i perioden med etterlønn, men at Ellingsen er blitt avkortet med 35.550 kroner i hele perioden etter opplysninger om andre inntekter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen