Innenriks

Frp størst blant de unge i ny Rogaland-måling

Fremskrittspartiet er det mest populære partiet blant dem mellom 18 og 29 år i en ny Rogaland-måling. Partiet mener det viser at ikke alle unge er imot oljen.

Målingen er utført av InFact for partiet Høyre, og kommer dagen etter at Stavanger Aftenblads måling viste at Høyre stupte i oljefylket.

Frp fikk en oppslutning på 17,6 prosent i Aftenbladets måling, og får omtrent det samme (17,8) i målingen utført for Høyre. Målingen er utført etter at forslaget til oljeskatt ble kjent, et forslag Frp har gått hardt ut mot.

I målingen utført av InFact for Høyre, kommer det fram at Frp er det største partiet blant ungdommen. 1.042 personer er blitt spurt i målingen.

– Dette ble jeg svært glad for. Jeg tar det som et signal om at ungdom liker vår støtte til oljearbeiderne, og at dette viser at unge i Rogaland skjønner hva som skaffer mat på bordet og tak over hodet, sier Roy Steffensen, stortingsrepresentant og listetopp for Frp i Rogaland, til NTB.

– Vi merker det unisont i alle aldersgrupper. Folk kommer til oss og er bekymret for jobbene i regionen, sier han.

Hele målingen: Rødt 3,7 prosent, SV 5,2, Ap 20,8, Sp 9,6, MDG 3,3, KrF 8,7, V 3,6, H 23,4, Frp 17,8. Feilmarginen er ikke oppgitt.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her