Innenriks

Elvestuen og Hansson boikotter Motvind Norge-markering

Venstre-politikeren Ola Elvestuen og MDG-politikeren Rasmus Hansson stiller ikke på en markering mot vindkraft fra organisasjonen Motvind Norge på lørdag.

Venstre-politiker Ola Elvestuen slår hardt tilbake mot Fremskrittspartiet og Senterpartiet, som raser mot at EU vil ta farvel med fossilbilen. 
Foto: Geir Olsen / NTB

Bakgrunnen er organisasjonens påståtte koblinger til det høyreradikale partiet Alliansen, skriver VG.

Motvind Norge inviterte blant annet Alliansens listetopp i Agder-fylkene, Glenn Ager-Wick, til et arrangement i Kvinesdal i august. På bakgrunn av dette rykket Bellona-leder Frederic Hauge ut i VG torsdag og oppfordret til boikott av organisasjonens demonstrasjon mot vindkraft utenfor Stortinget på lørdag.

Elvestuen understreker at han aldri har støttet Motvind Norges kamp mot vindkraft, men hadde tenkt å delta for å presentere Venstres vindkraftpolitikk.

MDG-politikeren Rasmus Hansson var lenge i tvil om han skulle delta. Fredag ettermiddag opplyser MDG til NTB at også han velger å boikotte.

– Alle som er opptatt av miljø må ta tydelig avstand fra alle slike tendenser. Jeg og MDG vil derfor ikke delta på Motvinds markering, og jeg oppfordrer alle andre partier til å gjøre det samme, sier Hansson.

Saken fortsetter under videoen

Deltakere fra Ap, SV og Rødt legger vekt på at Motvind Norge siden klart har tatt avstand fra Alliansen.

Bakgrunnen er organisasjonens påståtte koblinger til det høyreradikale partiet Alliansen, skriver VG.

Motvind Norge inviterte blant annet Alliansens listetopp i Agder-fylkene, Glenn Ager-Wick, til et arrangement i Kvinesdal i august. På bakgrunn av dette rykket Bellona-leder Frederic Hauge ut i VG torsdag og oppfordret til boikott av Motvind Norges demonstrasjon mot vindkraft utenfor Stortinget på lørdag.

Elvestuen understreker at han aldri har støttet Motvind Norges kraft mot vindkraft, men hadde tenkt å delta for å presentere Venstres vindkraftpolitikk.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen