Innenriks

Nytt avhør av Jan Helge Andersen er avtalt

Etter at Viggo Kristiansen fikk gjenåpnet sin sak, er det nå avtalt et nytt avhør med Baneheia-sakens mest sentrale vitne, Jan Helge Andersen.

Advokat Svein Holden sier det nå er avtalt et nytt avhør av Jan Helge Andersen i Baneheia-saken. Foto: Lise Åserud / NTB

Det opplyser Andersens advokat, Svein Holden, til Fædrelandsvennen.

Holden ønsker ikke å oppgi hvor og når Andersen skal avhøres, men bekrefter at han vil sitte ved 40-åringens side under avhøret.

Politiet hadde lagt opp til avhør av Jan Helge Andersen (40) før sommeren, men valgte å vente i påvente av avklaring rundt nye tekniske undersøkelser i saken. Det er blant annet hentet inn nye DNA-prøver fra både Andersen og Kristiansen, samt annet personell som jobbet med saken og hadde befatning med bevisene.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Saken fortsetter under videoen

Jan Helge Andersens forklaring var helt sentral i bevisbildet og var avgjørende for at Kristiansen kunne domfelles. Andersen ble dømt til 19 års fengsel og har sonet ferdig.

I februar fikk Kristiansen saken sin gjenåpnet. Han ble løslatt 1. juni.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen