Innenriks

Sarpsborg-skytingen: Spesialenheten ferdig med innledende avhør

Spesialenheten for politisaker forteller at de er ferdig med de innledende avhørene etter at en mann ble skutt og drept av politiet lørdag i Sarpsborg.

Krimteknikere på stedet hvor en mann ble skutt og drept av politiet på Valaskjold, Sarpsborg lørdag morgen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– De innledende avhørene av de impliserte tjenestepersonene som var involvert i hendelsen lørdag, er ferdige. Vi er i kontakt med vitner som vi anser er relevante å avhøre. I tillegg skal vi sikre lydlogg fra politiet, så vi kan gjennomgå den, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NTB.

Mannen ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg lørdag morgen. Politiet sa en akutt og kritisk situasjon gjorde at de løsnet skudd. Mannen hadde forfulgt en annen mann før situasjonen der det ble skutt, oppsto, opplyste politiet lørdag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Øyen forteller at de kriminaltekniske undersøkelsene er gjort, og at de nå venter på svar.

– Vi kan ikke gå ut med noe mer informasjon om saken før vi har fått mer oversikt over det totale informasjonsbildet. Vi kan ikke gå ut med informasjon om antall skudd, hvem som har skutt og andre ting. Vi må gå ut med rett informasjon, så det kan ta litt tid, sier hun.

Erfaringsmessig tar det tid, ofte flere uker, for å få svar på de kriminaltekniske undersøkelsene, forteller Øyen.

– Krimtekniske undersøkelser, våpentekniske undersøkelser og obduksjon må sammenholdes. Å få et klart bilde av hendelsesforløpet vil ta lang tid. Hvor lang tid, har ikke Kripos sagt noe om.

Hun forteller også, ifølge VG, at hun ikke vet om alle de pårørende er varslet. Til avisen sier hun at hun ikke kan si noe om det ble skutt med flere våpen. (NTB)