Innenriks

Politiet advarer mot falske 500-lapper i Sarpsborg

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg.

Politiet advarer mot falske 500-lapper i omløp i Sarpsborg. Sedlene på bildet en 500-seddel og en 50 euro seddel, er ekte. Foto: Lise Åserud / NTB

Mandag ble en mann i Sarpsborg holdt tilbake av vektere etter at han skal ha forsøkt å benytte en falsk 500-lapp på Storbyen kjøpesenter.

Onsdag fikk politiet nok en melding om en person som hadde benyttet en falsk 500-lapp – denne gang på Spar-butikken på Klavestadhaugen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet har ransaket boligene til begge de mistenkte.

– Vi har hatt noen slike saker det siste året. Det startet i fjor vår, og per i dag er det opprettet til sammen åtte saker i Sarpsborg som gjelder falske pengesedler, sier politiførstebetjent Aksel Smestad Jacobsen på Sarpsborg politistasjon til Sarpsborg Arbeiderblad.

De falske sedlene er rutinemessig sendt til Kripos for nærmere analyse.

– Kripos slår fast at noen rett og slett har kopiert en 500-lapp og printet ut sedlene ved bruk av en ordinær blekkskriver, sier politiførstebetjenten.

Politiet vet ikke hvem som har produsert de falske sedlene, og kjenner ikke omfanget av pengeforfalskningen.

Den som kjennes skyldig i å forfalske penger, risikerer inntil tre års fengsel. Om forholdet vurderes som grovt, er strafferammen ti års fengsel. (NTB)