Innenriks

Flertall for å tvinge regjeringen til å forlenge permitterings- og dagpengeordningene

Før valget vil et stortingsflertall overkjøre regjeringen og sørge for en forlengelse av ordningene for permitterte under pandemien før de går ut 1. oktober.

Rundt 80.000 nordmenn kan få kutt i dagpengene når kriseordningen går ut, skriver NRK.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa torsdag at regjeringen vil prioritere andre tiltak for å få folk tilbake i jobb.

Rødt, Senterpartiet og Arbeiderpartiet har denne uken sagt at de vil få på plass en forlenget ordning, og Rødt har bedt presidentskapet om å hasteinnkalle Stortinget.

– Nå må stortingsflertallet våkne og umiddelbart gripe inn og sikre forlengelse av permitterings- og dagpengeordningene, sa Rødt-leder Bjørnar Moxnes fredag.

Fremskrittspartiet bekrefter også at de vil støtte en forlengelse av reglene.

– Frp vil ikke sitte stille og se på at vi mister arbeidsplasser som kunne vært reddet, sier stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) til statskanalen.

Når permitteringsperioden går ut, kan arbeidsgiver velge om ansatte skal tilbake i jobb. Bedrifter kan få inntil 25.000 kroner i måneden til lønn fra staten. I tillegg har regjeringen lagt om systemet med permitteringer siden 1. juli. Hvis bedriftene tar ansatte tilbake til jobb, men må permittere etter seks uker, får personen rett på dagpenger i en ny periode på 26 uker.

Mer fra Dagsavisen