Innenriks

Flere utbrudd på skoler i Oslo – deriblant prinsesse Ingrid Alexandras skole

Det er registrert 29 nye koronasmittede ved Elvebakken videregående skole i Oslo, skolen der prinsesse Ingrid Alexandra er elev, melder NRK. Ved Fyrstikkalleen skole har minst 30 testet positivt for koronaviruset etter en telttur på Gaustatoppen forrige uke.

I helgen ble det kjent at den 17 år gamle prinsessen hadde testet positivt for koronavirus. Hun er isolert hjemme på Skaugum. Nær 30 elever ved prinsessens skole, Elvebakken videregående skole i Oslo, er koronasmittet.

– Så vidt jeg vet, så går det bra, sa kongen til TV 2 da han debarkerte kongeskipet sammen med dronning Sonja for å markere at sommersesongen med skipet er over.


Alle elever og ikke-fullvaksinerte ansatte er hurtigtestet mandag, opplyser bydelsoverlegen i bydel Grünerløkka til NRK.

Bydelsoverlegen sier situasjonen ikke er under full kontroll, men at de har tett dialog med skolens ledelse og vurderer fortløpende hvilke tiltak som skal settes inn. (NTB)

30 smittet på telttur

– Vi hadde en leirskoletur som del av oppstartsprogrammet, men samtlige elever ble testet med hurtigtest før avreise, og ingen var positive, sier rektor Mari Indregard ved Fyrstikkalleen skole til VG.

Det er snakk om elever i 9. klasse, men skolen har testet alle elever på 8., 9. og 10. trinn etter smitteutbruddet.

Oslo-skolene åpnet til grønt nivå forrige uke. De aller fleste lærerne er vaksinert, men vaksinen har enda ikke blitt godkjent for bruk på ungdommer under 18 år.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen