Innenriks

FHI: Å spise mer mager fisk minsker risiko for diabetes

Dersom man spiser mer mager fisk, minsker dette risikoen for å utvikle diabetes type 2 med nær 30 prosent, ifølge nye studier.

Studiengjennomført av Havforskningsinstituttet i samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI), Oslo universitetssykehus og universitetene i Oslo og Bergen.

Forskerne så nærmere på sammenhengen mellom diabetes type 2 og kosthold, spesielt med tanke på mager fisk, fet fisk og omega 3-tilskudd.

– Økt inntak med mager fisk reduserte sannsynligheten for å utvikle diabetes type 2 med 29 prosent for hele gruppen, sier seniorforsker Jannike Øyen, som er førsteforfatter av artikkelen og prosjektleder ved Havforskningsinstituttet.

Saken fortsetter under videoen

Effekten av å spise mer mager fisk var sterkere hos de deltakerne i undersøkelsen som var definert som overvektige.

Ingen lignende effekt ble registrert når det gjaldt fet fisk eller omega 3-tilskudd.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen