Innenriks

Tiltalt 47-åring nekter skyld for å ha drept sin egen mor

En 47 år gammel mann i Oslo knytter seg til seg til drapet på sin egen mor i fjor høst, men vil nekte straffskyld når saken kommer opp for retten.

Mannen påførte moren alvorlige knusningsskader da han utøvde grov vold mot henne, ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen. Kvinnen i 60-årene døde av pustesvikt etter å ha blitt kvalt, framgår det av tiltalebeslutningen.

Kvinnen ble funnet drept i en bolig på Sofienberg i 18. september. Sønnen ble pågrepet et annet sted i Oslo kort tid senere. Allerede i det innledende avhøret av mannen ble det kjent at han knytter seg til åstedet og drapstidspunktet.

– Han knytter seg til tid, sted og handling, men erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sier mannens forsvarer, advokat Marijana Lozic, til NTB.

Oslo tingrett har satt av fire dager til drapssaken, som starter tirsdag. Tiltalen omfatter også besittelse av 0,55 gram amfetamin og drøyt 2 gram cannabis, som han hadde på seg da han ble pågrepet på Grønlandsleiret kvelden etter drapsnatten.

Statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten varsler at hun trolig vil legge ned påstand om at mannen dømmes til forvaring. (NTB)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen