Innenriks

Drammen-imam suspendert etter antisemittiske uttalelser

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert imam Noor Ahmed Noor som har skrevet flere antisemittiske innlegg på Facebook, melder Vårt Land.

Imam Noor Ahmad Noor oppfordrer alle muslimer til å ta avstand fra ekstremistene i IS og Profetens Ummah - enten de skal demonstrere på mandag eller ei. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Minhaj-ul-Quran tar avstand fra uttalelsene mot jøder som ble publisert på imamens private Facebook-profil tidligere i år, heter det i en pressemelding fra nettverket.

– Dette er antisemittiske innlegg som trossamfunnet fordømmer og har nulltoleranse for, og står i strid med vårt arbeid gjennom flere tiår, heter det videre.

I lys av dette besluttet styret i Minhaj-ul-Quran Buskerud fredag å suspendere Noor fra sin stilling som imam i Drammen.

Imamen har beklaget innleggene, som nå er slettet fra profilen hans. Innleggene var kopiert fra andre, og deretter delt av ham selv, skriver han i en sms til Drammens Tidende.

– Mine innlegg ble publisert i frustrasjon over angrep i Gaza som ble begått mot uskyldige barn og kvinner. Kritikken og frustrasjonen min burde ha vært rettet mot regimet, ikke mot menneskegrupper.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen