Innenriks

EØS-tilsyn vil reagere på reversering av taxireformen

Ap og Sp ønsker å reversere deler av taxireformen, men kan møte på motstand. Systemet som gjaldt før reformen, var i strid med EØS-regelverket, ifølge Esa.

[object Object]

Etter at taxireformen ble innført i november i fjor, har det vært en eksplosiv vekst i antall taxiløyver. Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker å reversere deler av reformen om de vinner valget til høsten, skriver E24.

Men det kan bli vanskelig. I 2017 konkluderte EØS-tilsynet Esa at den gamle ordningen var i strid med EØS-avtalens regler om fri etableringsrett. Tre år senere var reformen av taxinæringen en realitet.

– Om reglene i Norge skulle endres tilbake til det som gjaldt da Esa leverte sin grunngitte uttalelse, så tilsier uttalelsen at Esa vil se på det som EØS-regelbrudd, skriver kommunikasjonsrådgiver Stefania Reynisdottir.

Taxireformen har gjort det lettere å få taxiløyve og etablere seg som sjåfør. Det er ikke lenger nødvendig å være tilknyttet en taxisentral.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!