Innenriks

Venstre og KrF vil stoppe budsjettstøtten til Human Rights Service

I årets statsbudsjett får islamkritiske Human Rights Service (HRS) 1,8 millioner kroner i statsstøtte. Nå vil Venstre og KrF at støtten skal avsluttes.

– Venstre har hele tiden vært åpen på at det er et formål som vi ikke ønsker å bruke penger på. Når diskusjonen kommer opp igjen, vil mandatet fra mine velgere være å kutte i støtten til HRS, sier Venstre-leder Guri Melby til VG.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier at partiets utgangspunkt er at støtten skal avsluttes, og at KrF aldri har hatt støtten som en prioritet.

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke svare på hva som er Høyres syn på budsjettstøtten til den stiftelsen.

– Svaret kommer i budsjettet. Vi skal lage et nytt budsjett for 2022. Da ser vi på alle ordninger. Avtalen ga også andre organisasjoner penger i en større budsjett-forståelse. Så det spørsmålet får vi komme tilbake til i budsjettet, sier Solberg på spørsmålet om støtten blir videreført om hun får fortsette som statsminister.

HRS må regne med at støtten kuttes dersom de rødgrønne vinner valget. Før sommeren gikk Ap, Sp og SV sammen om å foreslå at budsjettstøtten til organisasjonen ble avviklet. Forslaget ble nedstemt av regjeringspartiene med støtte fra Frp.

Støtten har blitt gitt som følge av det borgerlige flertallssamarbeidet mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp. Også etter at Frp forlot regjeringen i januar 2020, ble støtten videreført.

Hold deg oppdatert. Få daglige nyhetsbrev fra Dagsavisen her.

Mer fra Dagsavisen