Innenriks

Seks personer pågrepet i forbindelse med drapssak i Lørenskog

Politiet har pågrepet og siktet seks personer etter at en litauisk mann i 50-årene ble funnet død i Lørenskog natt til søndag. Dødsfallet etterforskes som et drap.

Politiet har sperret av boligen i Lørenskog der en mann i slutten av 50-årene angivelig skal ha blitt drept natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Politiet meldte tidligere om at én person var pågrepet, siktet for drap.

Senere opplyste de at det altså er seks personer som er siktet i saken, men det er uklart om disse andre fem også er siktet for drap, eller medvirkning til drap.

Alle sitter nå i arresten på politihuset i Lillestrøm, hvor de vil bli avhørt i løpet av søndag, skriver politiet i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Hendelsesforløpet er uoversiktlig, og vi må derfor fortsatt være svært sparsommelig med opplysninger om de faktiske forhold, skriver politiet videre.

Startet full etterforskning

Politiet mottok natt til søndag en melding om at en mann angivelig var utsatt for en alvorlig voldshendelse i den aktuelle boligen.

Få minutter senere fikk politiet melding om at mannen var død. Ifølge NRK skjedde hendelsen kort tid etter midnatt.

– Det er startet full etterforskning, og det er gjennomført innledende avhør av involverte og vitner, opplyste politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB søndag morgen.

Skarpeid var svært ordknapp og ønsket ikke å si mye om omstendighetene rundt det antatte drapet eller hvordan drapsetterforskningen forløper seg.

Har snakket med drapssiktede

Politiet har gjennomført en innledende samtale med den antatte gjerningsmannen, som ennå ikke har fått oppnevnt forsvarer i saken, ifølge Skarpeid.

Det er derfor også ukjent hvordan den siktede mannen stiller seg til drapssiktelsen.

– På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å si noe mer i saken av hensyn til etterforskningen. Vi vil komme tilbake med mer senere, sier politiadvokaten.

Hendelsen skjedde en gang mellom midnatt og klokken 1 natt til søndag, opplyser Øst politidistrikt til NRK. Den aktuelle boligen, som ligger ikke langt unna Akershus universitetssykehus, er sperret av med politibånd.

Bolig sperret av

Det var ingen aktivitet på stedet søndag formiddag.

Ingen omstendigheter er foreløpig kjent rundt pågripelsen av den antatte gjerningsmannen, og det er heller ikke kjent om det er en relasjon mellom de to mennene.

Saken blir nå etterforsket både teknisk og taktisk, ifølge politiet, som opplyser at den avdøde mannen vil bli obdusert på mandag eller tidlig i neste uke.nt rundt pågripelsen, og det er ikke kjent om det er en relasjon mellom de to mennene.

Saken etterforskes både teknisk og taktisk. Avdøde blir obdusert på mandag eller tidlig i neste uke.