Innenriks

Mann pågrepet og siktet for drap i Oslo i 2015

En mann i slutten av 30-årene er pågrepet i Kroatia og siktet for drapet på Muhammad Shahzad Aslam på Lindeberg i Oslo i 2015.

Politiet sperret av et området ved Lindeberg skole da Muhammad Shahzad Aslam ble funnet død på stedet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Politiadvokat Ingvild Myrvold i Oslo politidistrikt sier til NTB at saken nå er inne i en ny fase.

– Vi har utarbeidet en plan for videre etterforskning, som vil være bred og grundig. Jeg kan ikke kommentere noe mer grunnet bevisforspillelsesfaren i saken, sier hun.

Flere personer har siden drapet vært siktet i saken. Myrvold forteller at politiet kun har én person pågrepet og siktet per dags dato.

– Kun én person er pågrepet. Vi har ingen ny informasjon om de to personene som tidligere var siktet og som fikk sakene mot seg henlagt i mars, sier hun til NTB.

Mannen har vært internasjonalt etterlyst. Han ble utlevert til Norge fredag 23. juli, opplyser Oslo-politiet mandag ettermiddag.

Politiet opplyser at de anser pågripelsen som et gjennombrudd og en utvikling i saken.

Mannen ble varetektsfengslet for fire uker i Oslo tingrett lørdag. Fengslingen er begrunnet med bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare.

– Jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver den siktedes forsvarer Cecilie Nakstad i en tekstmelding til NTB.

Hold deg oppdatert. Få daglige nyhetsbrev fra Dagsavisen