Innenriks

Politikere vil ha flere tiltak mot trakassering mot folkevalgte

MDG og SV mener de foreslåtte tiltakene som skal stoppe trakassering mot stortingsrepresentantene, ikke er nok. De vil ha flere tiltak.

Stortinget går en travel vårinnspurt i møte. Bildet er tatt i forbindelse med statsminister Erna Solbergs redegjørelse i Stortinget onsdag om gjenåpningen av Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Vi krever mer enn gode intensjoner dersom vi skal klare å stanse hets, sier, Josefine Gjerde, andrekandidat i MDG i Hordaland til NRK.

Partiet ønsker blant annet mer ressurser til politiet, og at internettplattformene skal stilles ansvarlig for det som publiseres. I tillegg skal PST få mandat til å gi beskyttelse for spesielt utsatte politikere og profilerte debattanter.

Lars Haltbrekken (SV) sier de også vil foreslå flere tiltak når debatten kommer på Stortinget.

Tidligere i juli la stortingspresident Tone Trøen (H) fram forslag til en rekke tiltak. Det kom etter at én av seks stortingsrepresentanter i en undersøkelse i 2019 svarte at de opplevde mobbing og trakassering. En ny veileder for representantene, en undersøkelse hvert annet år og en ekstern varslingskanal, er blant forslagene som er foreslått.

Hold deg oppdatert. Få daglige nyhetsbrev fra Dagsavisen