Innenriks

Regjeringen og utbyggerne ønsker å styrke leie-til-eie

De siste årene har boligutbyggere tilbudt leie-til-eie-avtaler til kjøpere som mangler egenkapital. Nå vil utbyggerne og staten diskutere om tilbudet kan økes.

Kommunalminister Nikolai Astrup (H) forteller til TV2 fredag at staten ønsker å se på hva som eventuelt skal til for at leie-til-eie ordningen kan økes.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Da skal vi se på om det er hindringer i veien, og hva som eventuelt skal til for at de kan bygge mer leie-til-eie, men de leilighetene må også bygges. Så det må også bygges mer totalt sett, sier Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) til TV2 fredag.

Ordningen fungerer slik at man får et tilbud om å leie en leilighet i tre til fem år, men kan hele tiden velge å kjøpe boligen til den opprinnelige prisen, skrev TV2 torsdag.

Dette er i praksis en gratis opsjon, der leietakeren får hele gevinsten hvis boligen stiger i verdi, mens utbyggeren som leier ut tar hele tapet hvis boligen faller i verdi.

Køen for en slik avtale er derimot lang, hos de utbyggerne som tilbyr slike avtaler. Derfor ønsker regjeringen og utbyggerne å samarbeide for å øke tilbudet av ordningen.