Innenriks

Mæland: Regjeringen har utviklet en ny nasjonal strategi mot terror

Regjeringen har utviklet en ny nasjonal strategi for å forebygge og motvirke terror.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) ønsker nye regler for informasjonsdeling mellom forskjellige etater for å bedre kampen mot arbeidslivskriminalitet. Nå sender hun ut på høring et nytt forslag om deling og behandling av taushetsbelagte opplysninger.
Foto: Berit Roald / NTB

– I år er det ti år siden terroren rammet oss 22. juli. Regjeringen har lagt stor vekt på arbeidet med beredskap gjennom disse årene, og vi har fulgt opp alle av 22. juli-kommisjonens anbefalinger, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

22. juli-kommisjonen konkluderte i sin tid blant annet med at gjerningspersonen kunne vært stanset tidligere.

– Selv om vi har fulgt opp 22. juli-kommisjonens anbefalinger, kan arbeidet med å forebygge og håndtere terror aldri slutte. Vi må fortsette å vurdere nye behov og nye tiltak for å følge utviklingen. Regjeringen har derfor utviklet en ny nasjonal kontraterrorstrategi, sier Mæland.

Saken fortsetter under videoen

Strategien peker særlig på fire prioriterte grep: Gi PST og Etteretningstjenesten et lovverk som tetter gapene som har oppstått på grunn av teknologiutvikling, gi mer informasjon til aktører som vurderes som potensielle terrormål, styrke det lokale samarbeidet mot terrorhendelser og styrke reintegrering til samfunnet blant radikaliserte eller allerede terrordømte personer.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen