Innenriks

Rike familier frykter ny arveavgift – advokatfirmaer merker økt pågang

Flere advokatfirmaer forteller om økt pågang for å overføre familieformuen av frykt for en mulig rødgrønn arveavgift til høsten.

NRK har vært i kontakt med flere advokatfirmaer som melder om at flere klienter enn vanlig ønsker hjelp til å fremskynde arven.

– Ja, jeg opplever større pågang på dette, det begynte allerede i fjor høst. Prosesser og transaksjoner som er planlagt og godt gjennomtenkte fra før, fremskyndes snarere enn å vente et år eller to, for å unngå en potensiell arveavgift, sier Bård Ivar Koppang, partner i advokatfirmaet Selmer, til kanalen.

Arveavgiften ble avskaffet av den borgerlige regjeringen i 2014. Rødt, SV og MDG går nå til valg på å gjeninnføre avgiften, Ap og Sp sier nei.

En av dem som nylig har overført arv, er hotell- og eiendomsinvestor Arthur Buchardt. I fjor overførte han de resterende 51 prosentene i selskapet sitt til sønnen Anders.

Saken fortsetter under videoen

– Det var planlagt et generasjonsskifte, men med den usikkerhet som mange politikere skaper, og tanken noen politikere har til arveavgift, bør man være føre var, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen