Innenriks

Ruskjøring på elsparkesykkel kan føre til avkorting på forsikringen

De som skader seg på elsparkesykkel i ruset tilstand, kan få avkorting på forsikringsutbetaling, advarer forsikringsselskap.

Oslo  20190709.
Elsparkesyklene regjerer i Oslo sentrum. Store og små, fastboende og turister, nordmenn såvel som utlendinger farer rundt i gater, på fortau, gjennom parker, med både to og tre på brettet på de elektriske sparkesyklene som ser ut til å ha blitt sommerens slager i storbyen. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Vi registrerer flere elsparkesykkelskader hos kundene våre. Økningen er ikke dramatisk, men vi regner helt klart med å se mer flere skader i tiden fremover, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Fremtind behandlet nylig en skadesak hvor en kunde oppga å ha kjørt elsparkesykkel etter inntak av 12 enheter alkohol. I beruselsen mestret ikke kunden tohjulingen og pådro seg både tannskader og hodeskader, ifølge selskapet.

– I denne saken vurderer vi avkorting av skadeutbetalingen på grunn av det betydelige alkoholinntaket, sier hun, og legger til:

Saken fortsetter under videoen

– Dette må folk være klar over. Ikke bare kan du skade andre og deg selv, men du risikerer også å måtte ta deler av regningen selv, om du har vært spesielt uaktsom, sier Nielsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen