Innenriks

To kvinner dømt for smittevernsstridig fest i Bergen – anker

To kvinner som nektet å godta forelegg etter en fest i Bergen i november, har fått høyere bøter i Hordaland tingrett. Advokaten sier de vil anke dommen.

De to kvinnene tok saken til retten fordi de mente forskriften fra Bergen kommune, som gjorde det ulovlig å samle flere enn fem personer i private hjem, ikke var smittevernfaglig begrunnet, melder NRK.

Kvinnenes forsvarer, advokat Didrik Beck Roarte, mente kommunens kriseledelse ikke hadde gjort gode nok vurderinger, og ikke gitt god nok begrunnelse for forskriften, skriver Bergens Tidende.

Roarte poengterer at retten påpeker flere svakheter ved kommunens saksbehandling.

– Så ser jeg at de likevel mener at forskriften er gyldig. Slik dommen er begrunnet kommer jeg til å råde mine klienter til å anke, sier han.

Onsdag ettermiddag understreker Roarte at kvinnene anker dommen.

Politiet delte ut bøter for til sammen 70.000 kroner til de 15 deltakerne på festen i Sandviken natt til 15. november 2020. De to kvinnene fikk bøter på henholdsvis 5.000 og 10.000 kroner.

Saken fortsetter under videoen

Hordaland tingrett har ikke bare sagt seg uenig med kvinnene, men også økt bøtene til 6.000 og 12.000 kroner. Den ene kvinnen fikk høyere bot fordi hun var arrangør. Flere kommunetopper vitnet i rettssaken.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: