Innenriks

Elsparkesykkelselskap stenger sparkesyklene om natten

Elsparkesykkelutleieren Ryde nattestenger sine elsparkesykler i Oslo i helgene. De ber om at det innføres promillegrense på kjøretøyene snarest mulig.

Fra 18. mai blir det forbudt med flere på samme elsparkesykkel. Blir du tatt, får du 3.000 kroner i bot. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tirsdag ble det kjent at det så langt i år er registrert 856 skader med elsparkesykkel i Oslo. 57 prosent av ulykkene skjedde mellom klokken 23 og 5.

55 prosent av dem som ble skadd på elsparkesykkel i Oslo i helgen, var alkoholpåvirket.

– Ryde ønsker selvsagt minst mulig skader og har derfor innført strakstiltak etter oppfordring fra legevakten, sier Rydes styreleder Eivind Saga i en pressemelding.

Nå innfører den norske elsparkesykkelutleieren midlertidig nattestengt for sine elsparkesykler i Oslo i helgene, og Saga forventer at de andre aktørene følger etter.

Selskapet ber også samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) om innføring av en promillegrense på elsparkesykkel snarest mulig. Selskapet tror en promillegrense vil ha betydelig effekt, ettersom man da også vil miste sertifikatet til å kjøre bil og motorsykkel.

– Elsparkesyklene har blitt en viktig del av folks hverdagstransport, og nesten alle disse utføres ansvarlig og uten skader. Det er den uansvarlige bruken som promillekjøring vi må få slutt på, og vi ønsker å jobbe tett sammen med myndighetene for å løse dette. Det viktigste steget er en promillegrense, sier Saga.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her