Nyheter

Deltavarianten påvist i Drammen for første gang

Drammen kommune har fått beskjed om fire sannsynlige smittetilfeller av deltavarianten av koronaviruset fra laboratoriet ved Drammen sykehus.

I tillegg tyder kommunens egen smittesporing på at det er ytterligere ett tilfelle av denne varianten.

– Det er gjennomført screening for virustyper for dem som har fått påvist smitte de siste dagene. Denne screeningen er ikke det endelige svaret, men erfaringsmessig gir resultatet av denne screeningen gode indikasjoner på hvilke virusvarianter man er smittet av. Og nå har vi altså fått meldt fire tilfeller med sannsynlig deltavariant, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Dette er første gang deltavarianten er påvist i Drammen kommune.

Ifølge kommuneoverlegen har det bare vært et tidsspørsmål før de første tilfellene av deltavarianten ville bli påvist i Drammen kommune. Varianten er påvist i flere kommuner rundt Drammen, og det er ventet at den vil være den dominerende virusvarianten i løpet av noen uker.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her