Innenriks

Roy Jacobsen melder seg ut av Forfatterforeningen

Roy Jacobsen melder seg ut av Forfatterforeningen (DnF) på grunn av et opprop i forbindelse med Ytringsfrihetskommisjonen, skriver VG.

– Det er støtten til dette oppropet som fikk meg til å reagere. Jeg setter ytringsfriheten høyt. Kunstfeltet kan ikke beskytte seg selv mot kritikk, harselas eller latterliggjøring, sier forfatter Jacobsen til avisen.

Det var i slutten av juni at Ytringsfrihetskommisjonen inviterte mannen bak den omdiskuterte Facebook-profilen Sløseriombudsmannen til kommisjonens innspillsmøte for kunstnere.

Kommisjonsmedlem Begard Reza valgte å trekke seg i protest mot Sløseriombudsmannens deltakelse på møtet. I tillegg var forbundet Norske Dansekunstnere kritisk til Sløseriombudsmannens deltakelse og skrev et innspillsbrev med bekymring om kommisjonens arbeid til Ytringsfrihetskommisjonen og Kulturdepartementet.

15 kunstnerorganisasjoner, inkludert Den norske Forfatterforening, har støttet oppropet, noe Roy Jacobsen nå tar avstand fra.