Innenriks

Erna Solberg med blankt nei til Vedum-forslag

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ønsker å samarbeide med Erna Solberg og Høyre. Han mener partiene kan finne sammen i enkeltsaker, statsministeren er uenig.

Statsminister Erna Solberg (H) beklager at hun er blant dem som er ilagt forelegg for brudd på koronareglene. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Både Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum har brukt helgen på hver sin valgkampturné. Solberg på Sørlandet og Vedum på Dovre. Senterpartilederen mener Høyre og Senterpartiet kan finne sammen i enkeltsaker som handler om forsvar, olje og innvandring.

Fra forsetet på en buss på strekningen E18 Arendal–Grimstad takker derimot statsministeren nei, skriver Aftenposten.

– Han må ikke tro at han kan trylle vekk det faktum at han går til valg på en støtte fra venstresiden i norsk politikk. Han må ta innover seg at han har valgt side, sier Solberg til avisa.

– Dette er et linjeskifte for Senterpartiet. Senterpartiet i opposisjon har vært dem som først har hoppet av når man har forsøkt å lage brede samforståelser, legger hun til.

Partiet viser til saker der de mener Senterpartiet har vist lite samarbeidsvilje. Senterpartiet trakk seg blant annet i fjor fra den store planen for hvordan Forsvaret skal se ut i fremtiden.

Hun avviser Sp-argumentene om at de to sammen kunne representert stabilitet på de tre feltene.

– Høyre er et forutsigbart parti. Vi driver ikke med det spillet som andre har gjort i denne åtteårsperioden, ved å være mot ting de før har vært for, sier statsministeren.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her