Innenriks

Elendig oppslutning for Frp på Dagblad-måling

Frp faller til et historisk bunnivå og får bare 7,2 prosent oppslutning på Dagbladets partibarometer tatt opp to og en halv måned før stortingsvalget.

Sylvi Listhaugs Frp vil skjerpe politikken på flere områder, deriblant innvandring. Listhaug holdt også et flammende innlegg mot «symbolsk» klimapolitikk i sin første tale som partileder på landsmøtet søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Samtidig gjør Demokratene ledet av tidligere Frp-er Geir Ugland Jacobsen, det uventet godt. Partiet får 3,1 prosent oppslutning og belønnes med ett mandat på målingen. Det har aldri skjedd på en Ipsos-måling tidligere, skriver Dagbladet.

Samtidig har Frp aldri vært lavere på Dagbladets målinger, og Frp-leder Sylvi Listhaug erkjenner at 7,2 prosent er svakt.

– Dette er altfor dårlig. Vi har brettet opp ermene og er i full gang med valgkampen. Frp er det eneste partiet mot bompenger, for en strengere innvandringspolitikk og for å forby eiendomsskatt, sier hun til Dagbladet.

Mandatberegningen gir Senterpartiet 39 mandater, ett mer enn Høyres 38. Ap og Sp får 83 mandater til sammen, som er to mandater unna flertall. SV får 12, og det gir de tidligere regjeringskameratene et solid flertall med 95 av 169 seter på Stortinget.

Partienes oppslutning i prosent (endring fra mai i parentes):

Ap 23,9 (-1,9), Høyre 20,7 (-0,4), Sp 19,3 (+2,9), Frp 7,2 (-2,9), SV 6,6 (-1,0), KrF 2,7 (-0,5), Venstre 3,4 (+0,7), MDG 5,0 (+0,3), Rødt 5,5 (+1,5) og andre partier 5,8 (+1,4)

Det er 763 respondenter i målingen som er tatt opp mellom 28. og 30. juni 2021. Feilmarginen er mellom 1,5 og 3,3 prosentpoeng.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen