Innenriks

Politiet etterforsker fremdeles Siv Jensen

Tidligere Frp-leder Siv Jensen etterforskes fremdeles av Oslopolitiet i forbindelse med et brudd på koronareglene under 17. mai-feiringen.

Det koster å ta ansvar, slår Siv Jensen fast etter 15 år som Frp-leder. Foto: Lise Åserud / NTB

Av Anders R. Christensen

– Siv Jensen-saken er fremdeles under etterforskning, skriver kommunikasjonsrådgiver Steinar Wulfsberg-Gamre i Oslo politidistrikt i en sms til NTB.

Oslo politidistrikt opprettet 19. mai en sak om mulig brudd på koronabestemmelsene etter at det ble kjent at tidligere Frp-leder Siv Jensen og hennes familie brøt koronareglene i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos Jensens mor.

Beklaget overtredelsen

I tillegg til Jensen var det tolv andre til stede på feiringen, ifølge TV 2. På det tidspunktet var det forbudt å samle over ti personer i private hjem i Oslo.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sa Jensen til kanalen da saken ble kjent.

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sa hun.

Saken fortsetter under videoen

Har etterforsket i seks uker

Statsminister Erna Solberg ble i april ilagt en bot på 20.000 kroner for å ha brutt koronareglene da hun samlet familien til 60-årslag på Geilo i vinterferien. Sørøst politidistrikt brukte tre uker på etterforskningen.

NTB har bedt om et intervju med Siv Jensen om hva hun tenker om at Oslopolitiets etterforskning nå har pågått i seks uker.

– Politiet etterforsker saken, og til det har jeg ingen kommentar, skriver Jensen i en sms via sin pressekontakt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen