Innenriks

Lederen i Asker Frp trekker seg – savner oppgjør med homohets i partiet

Leder Roar Wesche Juul i Asker Frp trekker seg. Han opplever hat mot LHBT-miljøet i interne Frp-forum og mener at partiledelsen ikke tar tak i det.

Illustrasjonsfoto: T-skjorte med Frps logo og slagord

– Jeg kan ikke være leder i et parti som kommer med grove beskyldninger og svært negative kommentarer mot LHBT-miljøet, sier Roar Wesche Juul (53) til Budstikka.

Den tidligere Frp-lederen har vært åpen homofil siden han var 20 år og har ikke personlig hatt problemer med det i Frp. Men han opplever ifølge Budstikka både trakassering og hat mot LHBT-miljøet i flere lukkede Facebook-grupper for Frp-medlemmer.

Han mener hovedproblemet er at ledelsen i partiet ikke går ut mot disse holdningene. Juul sier han har tatt opp problemet, både innad i Asker og med partiet nasjonalt.

– Det ender alltid opp med bortforklaringer. Ytringsfriheten trekkes fram, og det sies at alle står fritt til å mene det de vil. Men jeg savner et internt oppgjør mot disse holdningene, sier Juul, som trekker seg med umiddelbar virkning.

Frps nestleder Terje Søviknes svarer slik på uttalelsene fra Juul i en epost til NTB:

– Det er trist at Roar Wesche Juul trekker seg som leder i Asker Frp. Vi tar sterkt avstand fra forskjellsbehandling av mennesker basert på kjønn, religion, legning eller etnisk opprinnelse, og vi vil verne om de rettighetene som Grunnloven legger opp til.

Søviknes understreker at «frihet for enkeltmennesket har alltid stått sentralt i Frp – og uansett er kjærligheten større enn alt.»