Innenriks

Travel natt for politiet flere steder – seks væpnede oppdrag i Oslo

Politidistrikt rundt om i hele landet melder om en travel natt. I Oslo var det seks væpnede oppdrag på få timer.

I tillegg til en alvorlig voldshendelse i Oslo måtte politiet rykke ut etter en melding om at 100–150 russ i flere russebusser var samlet ved McDonalds ved E18 i Asker da det brøt ut flere slåsskamper ved 5-tida.

– Vi dro dit med en patrulje for å roe gemyttene. Da vi kom fram, var det flere russ som sloss, og de avsluttet ikke selv om politiet var der. Så vi måtte sende en bil til, da de kom fram var det fortsatt slåssing, så det endte med at vi måtte sende enda flere patruljer. Da fikk vi etter hvert kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK.

Han sier noen er lettere skadd, og at ingen anmeldte noe. Samtlige ble bortvist fra stedet.

Hektisk natt

Totalt sett så virker det som Oslo politiet akkurat har lagt en svært travel natt bak seg. Fra midnatt og til omkring 02.30 ble det gjennomført seks væpnede oppdrag, ifølge Dagbladet.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli beskrev i natt antallet oppdrag på så kort tid som høyst uvanlig. Hans kollega, Bjørn Gunnar Nysæther, sier søndag morgen at det har vært ei travel natt.

– Det skjedde svært mye på kort tid. Det var alt ifra meldinger om slåssing, slagsmål hvor melder mente å ha observert en kniv i Tøyen-området til sammenstøt med øks og machete i sentrum, sier han til avisa.

60 støymeldinger

Andre steder har det vært mindre alvorlige hendelser, men likevel mye å gjøre.

– Det har vært en travel natt for mannskapene inne og ute. 60 loggførte oppdrag der stikkord er alkohol, fest og høy musikk. Der vi har vært, har det løst seg med pålegg, men det er mange meldinger vi dessverre ikke rakk over. Folk har oppført seg, så ingen er i arresten, tvitrer politiet i Troms søndag morgen.

I løpet av natten ble en ung kvinne brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge etter å ha falt ned fra en høyde på fem meter i Tromsø sentrum, skriver Nordlys. Kvinnen skal ha falt ned to etasjer.

– Det er uvisst hvorfor hun klatret på bygget. Vi vet ikke helt hvordan hun kom seg opp på fasaden, men hun kan ha brukt en brannstige, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt Jørgen Ahlquist til avisa.

Kvinnen kom fra fallet uten alvorlige skader.

Også i nabofylket i sør har det vært mye å gjøre for politiet.

– Nærmere 50 ordensforstyrrelser fordelt på hele distriktet. Respondert på mange forstyrrelser av nattero, hvor vi har fått inn flere uavhengige klager. Pålegg om ro har stort sett blitt etterkommet. Få slagsmål, og få straffesaker, skriver politiet.

Ikke kapasitet

I Møre og Romsdal melder de også om en travel – men heldigvis ikke alvorlig – natt. De har hatt 30 oppdrag som har dreid seg om støy og høy musikk, samt noen innbringelser i drukkenskapsarrest.

Agder politidistrikt melder også at de ikke har hatt kapasitet til å følge opp alle meldinger.

– I løpet av natta har det vært 28 meldinger om musikkstøy, forstyrrelse av natteroen og ordensforstyrrelser fordelt over hele politidistriktet. Politiet har dessverre ikke hatt kapasitet til å følge opp alle disse.

En av meldingene politiet fulgte opp var et slagsmål i Mandal sentrum. De fikk kontroll på de involverte. En person fikk mindre skader og vurderer å anmelde saken. En annen person ble bortvist fra sentrum til neste morgen, skriver Fædrelandsvennen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!