Innenriks

SV-opptur og Høyre-smell i Rogaland

SV bykser fram til en oppslutning på 6,3 prosent i en ny Rogaland-måling, mens Høyre går mest tilbake.

Høyre måles til 25 prosent og er fortsatt Rogalands største parti i junimålingen til Stavanger Aftenblad. Men det er en nedgang på 3,2 prosentpoeng fra mars og 3,8 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2017.

SV går fram 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 6,3 prosent. Det ville ha gitt Ingrid Fiskaa en plass på Stortinget for partiet. En NRK-måling for Rogaland tidligere i juni ga imidlertid SV kun 3,7 prosent.

– Dette var en fin opptur etter NRK-målingen, sier Fiskaa til Aftenbladet.

KrF går fram 1,5 prosentpoeng til en oppslutning på 8,8 prosent, mens de øvrige partiene stort sett holder seg på stedet hvil. Rødt, med Rogaland-profilen Mimir Kristjansson i spissen, går tilbake 0,3 prosentpoeng til en oppslutning på 3,6 prosent.

De øvrige partiene får denne oppslutningen: MDG 2,1 prosent (-0,6 prosentpoeng), Venstre 3,2 (-0,1), Senterpartiet 13 (+0,4) og Fremskrittspartiet 14,8 (-0,2).

I målingen er 800 personer fra Rogaland spurt om hva de ville stemt dersom det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen er på +/- 2,5–3,5 prosentpoeng.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!