Innenriks

Pilot mistet livet i helikopterulykke i Telemark – politiet ber om tips

Piloten omkom da et helikopter fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia på E18 i Porsgrunn i Telemark sent torsdag kveld. Vraket skal undersøkes. Politiet ber om tips.

Av André Lorentsen og Peter Tálos

Politiet ber nå om tips i forbindelse med helikopterstyrten torsdag kveld, der en person omkom i ulykken

– For politiet er det viktig å komme i kontakt med personer som kan ha informasjon om hva som kan ha skjedd i forkant av ulykken, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, Annie Sandersen.

Politiet ber derfor at de som kan ha informasjon eller gjort observasjoner av helikopteret tar kontakt på tipstelefon 476 96 200.

Politiet opplyser at Statens havarikommisjon og politiet fredag vil være på åstedet for å forsøke å finne årsaken til ulykken.

Alene

Piloten omkom da helikopteret fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia på E18 i Porsgrunn sent torsdag kveld. Piloten var alene i helikopteret som ble liggende i veikanten etter at det falt i bakken.

Helikopteret gikk i bakken rundt to kilometer nord for Telemarksporten.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.56.

– Piloten var en mann, og hans nærmeste pårørende er varslet. Vi er helt sikre på at han var alene på denne flyturen, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Kraftig uvær

Han sier helikopteret er sivilt, og at flyturen ikke var jobbrelatert. Politiet har ikke fått informasjon om helikoptertypen.

– Det som er klart, er at helikopteret fløy inn i høyspentlinjen, sier han.

Et vitne forteller om elendig vær med kraftig regn, lyn og torden da ulykken skjedde.

– Helikopteret skiftet retning flere ganger før det endte i et voldsomt lysglimt, forteller et øyenvitne til NRK.

Havarikommisjonen på plass

Statens havarikommisjon for transport rykket til stedet og startet undersøkelser rundt ulykken allerede natt til fredag. Ved 6.15-tiden fredag morgen sa avdelingsdirektør Kåre Halvorsen at to medlemmer av kommisjonen fremdeles var på ulykkesstedet, og at vraket vil bli fraktet vekk.

– Vi har sikret ulykkesplassen og tar med helikopteret til Kjeller hvor vi skal ta en nøye gjennomgang av vraket. Videre vil vi gjennomføre samtaler med dem som kan ha informasjon av betydning, sier Halvorsen til NTB.

Han sier Havarikommisjonen vil få kartlagt alle forhold rundt ulykken, også været som skal ha vært veldig dårlig med kraftig regn og lyn.

– Vi vil ikke spekulere om hva som har skjedd. Nå starter vi undersøkelsen, så kommer vi til å gi informasjon etter hvert, sier Halvorsen.

E18 gjenåpnet

Etter styrten ble en høyspentledning liggende over både E18 og fylkesvei 3260 og det ble langt køer i begge retninger ved ulykkesstedet. Bilister ble bedt om å kjøre om via fylkesvei 32, Skien, Siljan og Larvik.

Sørøst politidistrikt opplyste natt til fredag at de tok sikte på å fjerne vraket fra veikanten ved 6-tiden om morgenen, men like før klokka 7 opplyser politidistriktet til NTB at det fremdeles ligger på ulykkesstedet. Trafikken forbi stedet er regulert til 30 kilometer i timen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen








Mer fra Dagsavisen