Innenriks

Senterpartiet rykker framover igjen på Nettavisens nyeste partibarometer

Etter noen måneder med fallende oppslutning får Senterpartiet 18,7 prosent i Nettavisens junimåling fra Sentio.

Det er en økning på 4,1 prosentpoeng fra mai, skriver avisen.

Framgangen kommer en drøy uke etter at partileder Trygve Slagsvold Vedum ble lansert som Senterpartiets statsministerkandidat, men Vedum selv tror ikke det har hatt så mye å si:

– I bunn tror jeg det er sakene det handler om, og så blir det mye oppmerksomhet rundt et landsmøte, sier han til Nettavisen.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti i målingen, men går tilbake med 1,4 prosentpoeng fra mai, til 23,9 prosent. På rødgrønn side går også SV litt tilbake fra mai, til 7,0 prosent (-0,3).

Rødt og Miljøpartiet De Grønne ligger begge rundt 5-tallet på målingen – Rødt får en oppslutning på 4,8 prosent (+0,2) og MDG 5,0 (-0,1).

Fremskrittspartiet går mest tilbake på borgerlig side og ender på 10,1 prosent, noe som er en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng.

– Vi har sett mange målinger nå på rundt 10 prosent. Det er høyere enn det har vært tidligere i år. Men det er på ingen måte godt nok, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Nettavisen.

Saken fortsetter under videoen

Høyre får en oppslutning på 21,9 prosent (-0,3), og de to andre regjeringspartiene havner begge godt under sperregrensen på 4 prosent. Venstre får en oppslutning på 2,8 prosent (-0,5) og KrF 3,3 prosent (-0,5).

I målingen er 1.000 personer spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen er tatt opp fra 8. til 13. juni og har en feilmargin fra 1,1 til 3,1 prosentpoeng.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen