Innenriks

Listhaug: Dette er gjenåpningskaos

Frp-leder Sylvi Listhaug er kritisk til regjeringens overordnede håndtering av gjenåpningen av samfunnet.

– Hvis det som nå gjengis i mediene er riktig, er det fullstendig kaos. Dette er ingen gjenåpningsplan. Dette er gjenåpningskaos. Helt åpenbart burde det vært planlagt bedre for gjenåpning enn dette, sier Listhaug.

Hun mener at regjeringen lenge har visst at Norge skal åpne opp igjen, og burde planlagt bedre og satt inn flere folk.

Fredag klokka 15 begynner politiet å kontrollere koronasertifikat på grensen. Regjeringen endrer samtidig karantenereglene slik at de som kan dokumentere at de er fullvaksinert eller har gjennomgått koronasykdom siste halvår, slipper innreisekarantene.

Dette åpner for at rundt 1,3 millioner nordmenn kan reise utenlands uten å måtte gå i karantene ved hjemkomst Norge. Både politiet og Avinor advarer mot kø.

Saken fortsetter under videoen

I sin kritikk av regjeringen trekker Listhaug også fram tekniske problemer med koronasertifikater, fare for sprengt testkapasitet i grensekommuner, kø på Helsedirektoratets informasjonstelefon, og at hun mener at regjeringen må sikre at koronasertifikatet er tilgjengelig for alle, også ikke-digitale eldre.

– Dette er ikke holdbart og sterkt kritikkverdig. Eldreombudet påpeker at dette er diskriminerende, og vi forventer at regjeringen rydder opp og at eldre får sin bevegelsesfrihet ivaretatt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen