Innenriks

Byrådet i Oslo forlenger koronatiltak til 18. juni

De nåværende koronatiltakene i Oslo forlenges til 18. juni, opplyser byrådet. Oslo er dermed fortsatt på trinn 2 av gjenåpningsplanen til kommunen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaller gjenåpningshelgen i Oslo godt gjennomført. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den forsiktige gjenåpningen av Oslo har vært vellykket, men utbrudd de siste dagene viser at det skal lite til før bildet endrer seg, slår byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fast.

– Nå ser vi høy smitte blant ungdommer og i bydeler der det til nå har vært relativ lav smitte. Derfor velger vi nå å gå varsomt fram, slik at Oslofolk kan fortsette å nyte nyvunnen frihet, sier han i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Smitten økte i starten av juni, og et utbrudd blant russen har ført til høye smittetall i blant annet Nordre og Vestre Aker. I forrige uke var det 596 nye smittede i Oslo, de høyeste tallene siden midten av mars.

Byrådet har dermed besluttet å innføre forbud mot bruk av russebusser.

Johansen viser til Trondheim, Hammerfest og Hamar, som alle har måttet stenge ned etter store lokale utbrudd.

– Det gjør vi det vi kan for å unngå. Vi har fremdeles våre ord i behold om at når vi åpner så ønsker vi at det skal være for godt, sier byrådslederen.

---

Fakta om koronatiltak i Oslo

Tirsdag ble det klart at Byrådet i Oslo forlenger dagens koronatiltak til 18. juni. Disse tiltakene blir forlenget:

  • Barn og unge som er under 20 år, kan delta på innendørs trening og fritidsaktiviteter i grupper på inntil 20 personer. Utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge kan gjennomføres med inntil 30 personer.
  • Treningssentre kan åpne for individuell trening, men gruppetrening vil ikke være tillatt.
  • Voksne over 20 år kan trene og øve på sine idretts- og fritidsaktiviteter individuelt innendørs, men ikke i grupper. Ved utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for voksne er det tillatt å være inntil 20 personer.
  • Arrangementer utendørs kan gjennomføres med inntil 50 personer til stede når det er faste tilviste plasser. Uten faste plasser er det tillatt med inntil 30 personer.
  • Skjenkestopp er satt til klokken 22.00 på restauranter og skjenkesteder.
  • Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster i private hjem med flere enn ti personer til stede. Det samme gjelder i hager, bakgårder, uteplasser knyttet til private hjem.
  • Arrangementer innendørs kan gjennomføres med inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser. Dette gjelder ikke private sammenkomster på offentlig sted innendørs. Det er tillatt å være inntil 50 personer til stede i begravelser og bisettelser.
  • Barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler fortsetter på gult nivå, mens voksenopplæringen er på rødt nivå.
  • Alle som arbeider på flere enn én byggeplass, skal testes hver 7. dag.
  • Det er påbud om hjemmekontor så langt det er praktisk mulig.

Kilde: Oslo kommune

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!