Innenriks

Munchs «Solen» fraktet inn i det nye Munchmuseet

Sent mandag kveld ble Edvard Munchs enorme maleri «Solen» fraktet til det nye Munchmuseet. Verket ble ført inn et spesialdesignet hull i veggen på bygget.

– Denne operasjonen er svært krevende, har vært planlagt over lang tid og involverer mange av våre dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere. Når verkene er trygt inne i sjette etasje i nye Munch, vil de forbli der så lenge museet eksisterer, sier museumsdirektør Stein Olav Henrichsen.

Flere av de største maleriene vil bli fraktet fra det gamle Munchmuseet på Tøyen inn gjennom hullet i veggen. Den store åpningen vil bli tettet når alle maleriene er fraktet inn.

Saken fortsetter under videoen

Edvard Munch malte flere versjoner av «Solen», hvor det mest kjente er i Universitetets aula i Oslo. Munchmuseets versjon ble fullført i 1911 og måler cirka 4,5 ganger 8 meter, altså rundt 35 kvadratmeter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen