Innenriks

Norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom

Det norske legemiddelselskapet BerGenBio viser i en studie at en norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig koronasykdom.

Studien viser at medisinen har potensial til å øke andelen som overlever uten å trenge respiratorbehandling, for mer enn 50 prosent av covid-19-pasientene som er innlagt på sykehus, skriver de i en pressemelding.

Det er legemiddelet bemcentinib som har blitt brukt i studien. Det er egentlig utviklet for kreftbehandling, men brukt på koronapasienter fordi legemiddelet har en egenskap som kan bygge cellens motstandskraft og dermed være effektiv mot flere sykdommer.

Saken fortsetter under videoen

– I en undergruppe med økt alvorlighetsgrad ble overlevelse uten bruk av respirator observert hos 90 prosent av pasienter behandlet med bemcentinib mot 72 prosent hos pasienter som fikk standard behandling. Overlevelse var numerisk høyere hos pasienter behandlet med bemcentinib, skriver de videre.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen