Innenriks

Listhaug: – Nå er det nok

Frp-leder Sylvi Listhaug raser mot nyheten om at syriafareren Aisha Shezadi Kausar har bedt Utenriksdepartementet om hjelp for å komme tilbake til Norge.

– Etter å ha reist ned til Syria for å spre terror har nå terroristen Aisha Shezadi frekkhet til å be Norge om hjelp. Det var nøyaktig dette Frp advarte mot. Norge skal ikke hente hjem IS-terrorister. Nå er det nok. Enig? skrev Listhaug på sin Facebook-side tirsdag kveld.

Overfor NTB utdyper Listhaug og sier at man får klare seg selv om man har sluttet seg til en terrororganisasjon.

– Nok er nok, og jeg forventer en snarlig avklaring fra regjeringen om de virkelig har tenkt å hjelpe denne terroristen eller andre IS-sympatisører til Norge, sier Listhaug.

Tirsdag skrev Aftenposten om at den norske kvinnen Aisha Shezadi Kausar (29) har bedt Utenriksdepartementet om konsulær bistand. Hun reiste til Syria i august 2014, bosatte seg i et område kontrollert av Den islamske staten (IS) og ble islamisten Bastian Vasquez’ andre kone.

Shezadi Kausar bor nå i flyktningleiren Roj i Syria, sammen med en sønn. Hun mener situasjonen har forandret seg i leiren det siste året, og omgivelsene er ikke lenger trygge nok.

Fremskrittspartiet forlot Erna Solbergs regjering i januar 2020 da Norge hentet hjem en kvinnelig syriafarer og hennes to barn. (NTB)

Mer fra Dagsavisen