Innenriks

Sivilombudsmannen avdekket mangler ved sykehjem i Nordre Follo

Som første sykehjem i landet har Høyås bo- og rehabiliteringssenter i Nordre Follo hatt besøk av Sivilombudsmannen. Flere mangler kommer fram i ny rapport.

Undersøkelsene ble gjort i fjor høst og munnet ut i en besøksrapport om menneskerettigheter på sykehjem, som ble publisert torsdag. Sivilombudsmannen opererer i denne forbindelse på oppdrag fra Stortinget, melder Østlandets Blad.

Tilsvarende besøk er gjort i ulike offentlige institusjoner som fengsler, psykiske helseinstitusjoner og barnevernsinstitusjoner. Ved sykehjemmet ble det blant annet avdekket at det var liten mulighet til å være ute i friluft og i fysisk aktivitet.

− Mye er bra på Høyås bo- og rehabiliteringssenter, men vi gjorde også funn som viste manglende kunnskap, opplæring og systematikk, sier sivilombudsmann Hanne Harlem i en pressemelding.

Nordre Follo har varslet en full gjennomgang av alle rutiner og et omfattende arbeid for å styrke strukturen og pasientsikkerheten i den nye kommunen.

Saken fortsetter under videoen

– Det er alltid nyttig når noen ser på arbeidet vårt utenfra, og vi skal jobbe for å bli bedre. Så forventer jeg at både vi og Stortinget bruker kunnskapsgrunnlaget i denne rapporten til å se på hvordan vi kan styrke systemer, fagkompetanse og ressurser innenfor disse tjenesteområdene, sier ordfører Hanne Opdan (Ap) i en pressemelding.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen