Innenriks

To menn dømt til forvaring i 20 og 15 år for Regestrand-drapet

To menn er dømt til 20 og 15 års forvaring for drapet på Sigbjørn Sveli i 2019 etter at Gulating lagmannsrett opprettholdt dommen fra Jæren tingrett.

Den ene tiltalte er dømt til 20 års forvaring med en minstetid på 13 år. Den andre tiltalte er dømt til 15 års forvaring med en minstetid på ti år.

Sigbjørn Sveli (44) ble funnet død på Regestranden like ved Stavanger lufthavn 9. desember i fjor. Han ble, som et helt tilfeldig offer, utsatt for grov vold fra de to mennene og satt fyr på ved bruk av bensin. Ifølge obduksjonsrapporten skal Sveli da ha vært i live.

Begge de tiltalte nektet straffskyld for å ha drept Sveli. De har erkjent de faktiske forholdene, men anket altså tingrettens dom.

Rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at de begge lider av en dyssosial personlighetsforstyrrelse og har også vurdert dem begge som tilregnelige.

Begge de tiltalte er også av lagmannsretten funnet å være strafferettslig tilregnelige.

I tillegg til fengselsdommen tilkjenner retten Svelis foreldre en erstatning på 300.000 kroner til hver, som de to dømte står felles ansvarlige for å behandle.