Innenriks

Regjeringen nekter å dekke sakskostnaden til HV-soldatene som vant feriepengestriden

Heimevernssoldater sitter igjen med millionregning etter feriepengestriden. Den vil ikke staten dekke selv om soldatene vant i Høyesterett.

Lars Bugge Aarset varslet om manglende utbetaling av feriepenger i 2005, og vant i fjor fram i Høyesterett etter en langvarig rettsstrid.

Han har fått avslag på sitt krav om at Forsvarsdepartementet skulle dekke sakskostnadene, som for hans del er på 870.000 kroner pluss moms, skriver Nationen.

En annen soldat sitter igjen med en regning i samme størrelse. Han har ennå ikke fått svar på sitt krav om å få kostnadene dekket.

– Dette er veldig spesielt. Det er staten som har brutt loven og trenert saken med alle midler siden 2005. Det er staten som har saksøkt og anket, sier Aarset til Nationen.

Saken fortsetter under videoen.

Rødt reagerer på at regjeringen ikke har ryddet opp. Partileder Bjørnar Moxnes ber regjeringen finne en løsning som gjør at varslerne ikke blir sittende igjen med en ruinert økonomi.

I avslaget til Aarset skriver Forsvarsdepartementet at det ikke vil overprøve rettens avgjørelse om hvilke utgifter som skal dekkes.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen