Innenriks

Raymond Johansen ut mot NHO-forslag – frykter økt importsmitte

Arbeidsgiverforeningen NHO bønnfaller regjeringen om å lette på kravene for arbeidsinnvandring. Det gjør byrådsleder Raymond Johansen i Oslo urolig.

NHO presser på regjeringen for å gjøre det enklere å hente arbeidskraft fra utlandet. Forslagene fremmes i et brev Børsen har fått tilgang til. Der ber NHO om en rekke lettelser i innreiserestriksjonene.

Blant kravene er at dagens regime med individuelt baserte søknader fjernes, og krav til dokumentasjon forenkles. I tillegg etterlyses større fleksibilitet i lengden på godkjente opphold, og NHO vil at folk som har vært på jobb i Norge, reist hjem og så vender tilbake, skal få forenklet behandling.

Men NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo, som mener faren for importsmitte øker når det blir lettere å hente inn utenlandsk arbeidskraft.

– Det er ingen tvil om at importsmitte er den store trusselen mot alle våre framskritt og alle våre forsøk på å holde pandemien under kontroll, sier Johansen til Børsen.

Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, presiserer at lettelsene arbeidsgiverforeningen foreslår, ikke handler om å gi slipp på ulike smitteverntiltiltak.

– Vi mener at når stadig flere nå blir vaksinert, og vi har vanntette karanteneordninger, så er dette noe regjeringen må vurdere, sier hun. (NTB)

Mer fra Dagsavisen