Innenriks

Mann siktet for medvirkning til drap i Tønsberg – flere personer var involvert

Politiet har siktet én person for medvirkning til drapet på Bård Lanes (33) i Tønsberg tirsdag kveld. Flere gjerningspersoner var involvert, ifølge politiet.

Drapssaken på Kilen i Tønsberg ses nå også i sammenheng med bilbrannen på Sem samme kveld, opplyser politiet i en pressemelding. Tidligere har de uttalt at det ikke har vært grunnlag for å knytte de to hendelsene sammen.

– Politiet mener at det er skjellig grunn til mistanke for medvirkning til drap for én av de tre som var pågrepet for bilbrannen på Sem, opplyser politistasjonssjef Øystein Holt i Tønsberg.

Mannen er også siktet for oppbevaring av narkotika. Han fremstilles for fengsling i Vestfold tingrett fredag. Hans forsvarer, advokat Simen Tveten, har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser.

Flere gjerningspersoner

Det at mannen er siktet for medvirkning til drap, innebærer også at politiet mener det er flere gjerningspersoner involvert.

Drapsofferet var tilknyttet et kjent kriminelt miljø, og slik politiet ser det, var han ikke et tilfeldig offer. Han er kjent for politiet fra før, men ikke for alvorlige saker.

To andre menn har sittet i varetekt hos politiet i forbindelse med bilbrannen. De blir løslatt da begge er plassert på et annet sted på tidspunktet for både drap og bilbrann, opplyser politiet.

Politiet vil ikke kommentere om de har kontroll på drapsvåpenet.

– Vi har gjort beslag i saken, men av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå ut med hva det er, sier Holt til Tønsbergs Blad.

Ringte selv

Det var klokken 22.14 tirsdag kveld at nødetatene ble oppringt av den nå avdøde mannen. Mannen i 30-årene sa at han muligens var skutt. Han ble brakt til sykehus, hvor han kort tid etter døde av skadene.

– Det har blitt innhentet elektroniske spor, blant annet videomateriale fra overvåkingskameraer på Kilen. Disse vil nå bli gjennomgått, sa Holt tidligere torsdag.

– Vi håper at disse bildene både vil gi oss viktig informasjon om hvem som har vært inne på området, og at vi vil kunne se mer knyttet til hendelsesforløpet, la han til.