Nyheter

Foreløpig ingen lokale smitteverntiltak på Nord-Jæren

Kommunene på Nord-Jæren har bestemt at de foreløpig ikke vil innføre lokale smitteverntiltak, men støtter seg på de nasjonale retningslinjene.

I et møte mellom kommunene tirsdag ettermiddag ble det bestemt at økt lokal smitte likevel ikke skal møtes med skjerpede lokale smitteverntiltak, skriver Sandnesposten. Dermed vil de nasjonale reglene bli stående.

– Vi fortsetter med de nasjonale retningslinjene. Vi må innse det at det er mer smitte i regionen vår. Vi må be folk være veldig påpasselige med tiltak og ha så få nærkontakter som mulig. Da kan vi komme gjennom dette uten å innføre enda strengere tiltak, sier ordfører Stanley Wirak (Ap) til avisen.

Særlig Sandnes opplever økning i antall smittede. Tirsdag meldte Sandnes om 14 nye smittetilfeller, Stavanger 11 og Sola ingen nye smittede.

Mandag ble det registrert 24 nye smittetilfeller i Stavanger, Sandnes og Sola.

(©NTB)