Innenriks

Statsadvokaten skal vurdere Ap-festen i Bodø

Ap-nestlederen og sju andre samlet seg nylig til nachspiel på et hotellrom i Bodø. Saken ble henlagt av politiet, men nå skal statsadvokaten vurdere saken.

Mandag ble det kjent at nestleder Bjørnar Skjæran i Arbeiderpartiet og sju andre samlet seg på en hotellsuite i Bodø etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti.

Politiet opprettet sak mot politikerne, men saken ble raskt henlagt fordi politiet mener det er motstrid mellom nasjonale og lokale regler for regulering av arrangementer.

– Politiet har registrert at det er mange som stiller spørsmål ved henleggelsen av saken mot politikerne som hadde fest på et hotellrom i helga, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt til Avisa Nordland.

– Vi er derfor glad for at Statsadvokaten nå i dag på eget initiativ har bedt om å få saken tilsendt slik at de kan gjøre en selvstendig vurdering av om de er enige i politiets henleggelse av saken, eller om de omgjør vedtaket, sier han.

Statsadvokaten mottar saken før fredagen er omme, sier Løkkebakken.

Skjæran har beklaget hendelsen. Samme dag som politiet henla saken uttalte han til NRK at han tar henleggelsen til etterretning.

– Men det endrer ikke mitt syn. Vi burde ikke møttes på denne måten, og jeg burde stoppet det da jeg var innom. Min sterke beklagelse står fast, sa Skjæran.

Nyeste fra Dagsavisen.no: