Innenriks

Én helsearbeider som ble innlagt etter AstraZeneca-vaksinering, er død

Én av de tre helsearbeiderne som nylig ble innlagt på Rikshospitalet etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, er død.

Saken er oppdatert

– Dessverre hadde hun en så stor hendelse i hjernen, så livet sto ikke til å redde. Hun døde i går. Det er en frisk pasient fra før. Hun fikk all intensivbehandling vi kunne gi på Rikshospitalet, sa overlege Trine Kåsine på Oslo universitetssykehus mandag.

Trine Kåsine fra Rikshospitalet på mandagens pressekonferanse da dødsfallet ble kjent.

Kvinnen ble vaksinert uken før hun ble innlagt på et lokalt sykehus før hun ble overført til Rikshospitalet. Kvinnen var ansatt på sykehuset på Lillehammer, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Hun var blant de tre helsearbeidere som nylig ble innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine.

Sjeldent sykdomsbilde

Alle de tre skal være relativt unge. Den avdøde kvinnen var under 50 år.

– Legemiddelverket presiserer at det dreier seg om et sjeldent sykdomsbilde. De har en svært uvanlig kombinasjon av med lavt antall blodplater, blodpropper i små og store karr, samt blødninger. Noen tilfeller med lignende sykdomsbilde er blitt rapportert i flere andre europeiske land, sa Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

Ingen nye tilfeller

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

– Legemiddelverket har mottatt mange bivirkningsmeldinger de siste dagene. Per nå har vi ikke mottatt ytterligere meldinger om sjeldne, alvorlige tilfeller knyttet til blodpropp, blødninger eller lavt antall blodplater


Mer fra Dagsavisen