Innenriks

Nestleder i LO: Hele LO-familien er i sorg

LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik sier at hele LO er i sorg etter nyheten om leder Hans-Christian Gabrielsens bortgang tirsdag.

LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik

– Hans-Christian våknet ikke i senga si i dag, og sannsynligvis var det hjertet hans som sluttet å slå, sa en preget Følsvik til oppmøtt presse på Youngstorget tirsdag ettermiddag.

Gabrielsen hadde mange gode år foran seg, sier Følsvik, som sier at han vil bli savnet av mange og at hele LO-familien er i sorg.

‒ På vegne av hele FO ønsker vi å takke Hans-Christian for innsatsen for landet, fagbevegelsen og vanlige arbeidsfolk

—  Mimmi Kvisvik

– Jeg kommer til å huske ham som en veldig omtenksom og raus person, som alltid sto på for meningene sine, men som også var veldig flink til å finne løsninger når vi sto overfor vanskelige utfordringer, sier hun.

– Tenker først og fremst på familien

Som 1. nestleder trer Følsvik nå midlertidig inn i vervet som LO-leder. Organisasjonsledelsen har ennå ikke rukket å ta stilling til når de skal få på plass en ny leder, og hun sier det foreløpig er altfor tidlig.

– I dag tenker vi først og fremst på familien hans, sier Følsvik.

– Sorg og vantro

Sammen med resten av LO-familien er FO i sorg, sier leder Mimmi Kvisvik i Fellesorganisasjonen om LO-leder Hans-Christian Gabrielsens død.

‒ Hans-Christian var en nær samarbeidspartner og venn. Hele FO er i sorg og vantro over hans altfor tidlige bortgang. Fagbevegelsen har mistet en bauta. Våre tanker går til Hans-Christians nærmeste familie og kollegaer i LO, sier FO-lederen.

Hun legger til at Gabrielsen var en avholdt leder som vil bli husket for sin redelighet og sitt dype engasjement for arbeidsfolk. Han var svært respektert og hadde stor tillit langt utover egne rekker, påpeker hun.

‒ På vegne av hele FO ønsker vi å takke Hans-Christian for innsatsen for landet, fagbevegelsen og vanlige arbeidsfolk. Vi takker også for klemmer, latter og kameratskap. Vi er i dyp sorg, sier Mimmi Kvisvik.