Innenriks

FHI: – Vi undervurderer situasjonen i Kristiansand

Hvert fjerde smittetilfelle i Kristiansand har ukjent smittekilde. – Det er bare to steder i landet vi er bekymret for nå: Oslo og Kristiansand, sier FHI.

Koronaviruset inntok Kristiansand med storm mot slutten av februar. 414 personer ble smittet i løpet av årets andre måned, skriver NRK.

– Vi undervurderte situasjonen i Kristiansand. Vi anbefaler å unngå seigpining av byens innbyggere og næringsliv, og heller gå for kraftige tiltak med en gang, sier overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet til NRK.

Les også: Erna og Jonas kritiserer Molde-ordføreren: – Ingen tvil om at Oslo har hatt det tøffere enn andre

Aavitsland sier videre at det er bekymringsfullt når koronatilfellene kommer ut av det blå. Det kan tyde på at det er en del skjult smittespreding. Formannskapet i Kristiansand kommune har møte mandag kveld der de skal diskutere situasjonen.