Innenriks

Over 1.200 meldinger om bivirkninger av vaksiner i Norge

Legemiddelverket har fått 1.264 meldinger om mistenkte bivirkninger av koronavaksiner. 166 regnes som alvorlige, men gir ikke grunnlag å endre anbefalingene.

De fleste meldingene gjelder vanlige bivirkninger som smerter på stikkstedet, generell uvelhetsfølelse med feber, tretthet, kvalme og smerter i kroppen, opplyser Legemiddelverket.

Bivirkningene kommer som regel etter et par dager og varer ofte to-tre døgn. Vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna gir ofte kraftigere bivirkninger etter at andre dose er satt.

Ingen av meldingene om bivirkninger gir grunnlag for å endre anbefalingene om bruken av koronavaksiner i Norge, slår Legemiddelverket fast.

Det er hittil behandlet 93 meldinger om dødsfall etter vaksinering hos eldre pleietrengende, de fleste sykehjemsbeboere. Snittalderen her var 87 år.

– Flere av de vaksinerte i denne gruppen er svært skrøpelige. Det er derfor ventet at det vil inntreffe dødsfall i tidssammenheng med vaksinasjon, uten at det trenger å være en årsakssammenheng, skriver Legemiddelverket.

Les også: Disse kommunene har hatt mest koronasmitte

Mer fra Dagsavisen